JoPS - Huima 5-1 (2-0)

10.6.2017 23:38

JoPS kukisti Äänekosken Huiman lopulta varsin selvin 5-1 lukemin. Aurinkoisella Keskuskentällä nähtiin varsin viihdyttävä ja erikoinen ottelu.

Ensimmäinen puoliaika alkoi JoPS:n hallitessa kenttätapahtumia ja se vyörytti hyökkäyksiään kohti Huiman maalia. Noin 7 minuuttia oli pelattu kun kolmas peräkkäinen kulmapotku löysi tiensä Raino Harisen jalkaan, joka ohjasi komeasti kotijoukkueen 1-0 johtoon. JoPS jatkoi pyörittämistään ja erittäin pirteän ottelun pelanneet Timo Voutilainen ja Jere Simanainen aiheuttivat päänvaivaa Huiman puolustajille jatkuvalla syötöllä. Huima oli lähellä tasoitusta kun heikosti rakenneltu JoPS:n lyhyt kulmapotku aiheutti Huimalle vastahyökkäyksen ja läpiajon, mutta Huiman hyökkääjän viimeistely-yritys painui ohi takanurkan. Tämän jälkeen JoPS jatkoi painamistaan ja Jere Simanainen onnistui pujahtamaan muutamasta puolustajasta ohi ja murtautui Huiman boxiin. Simanaisen syöttö oli millintarkka, etutolpalle rynnänneelle Timo Voutilaiselle, joka sivalsi tolpan kautta tilanteeksi jo 2-0. Huima sai ensimmäisen jakson loppuun muutaman vaarallisemman tilanteen, mutta JoPS siivosi ja tauolle mentiin turvallisen tuntuisesti 2-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi tunnustellen, joskin pallonhallinta siirtyi vierasjoukkueelle. JoPS:n valmentaja Juha Maaranen reagoi tilanteeseen tekemällä muutamia vaihtoja ja samalla kotijoukkue muutti hieman ryhmitystään. Vääntö jatkui tasaisena, vaikka Huima hallitsi edelleen palloa. Huima oli lähellä maalintekoa kun hyvä keskitys löysi tiensä JoPS:n linjan taakse. Hyökkääjän pusku napsahti JoPS:n onneksi tolppaan ja takaiskulta vältyttiin. Hetkeä myöhemmin nähtiin varsin kyseenalainen tilanne, jonka kaikki paikalla olleet muistavat varmuudella pitkään. Loukkaantuneen Huima pelaajan mennessä huollettavaksi peliä jatkettiin erotuomaripallolla. Pallo oli tarkoitus palauttaa Huiman maalivahdille, mutta vielä mitä: Kristian Levy kiskaisi puolivolleysta suoraan maaliin yli hölmistyneen Huiman maalivahdin ja tilanteeksi 3-0. Varsin kyseenalainen maali aiheutti parranpärinää ja ihmetystä molemmissa joukkueissa, mutta maali toki hyväksyttiin. Tässä vaiheessa ajatukset olivat vain tuossa tilanteessa ja vaikutti siltä, että ottelun lopusta tulee tulikuuma. Kentälle vaihdettu Levy otettiin takaisin vaihtoon tilanteen rauhoittelemiseksi. Huima jatkoi pyöritystään ja onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-1, sekä teki toisenkin maalin, joka jätettiin hyväksymättä koska tilannetta edelsi paitsio. Lopussa JoPS kuittasi vielä kahdesti vastaiskuilla: ensin Miika Nevalainen ja lopulta Joona Pussinen kaunistelivat loppulukemiksi 5-1.

JoPS:n valmentaja Juha Maaranen kommentoi ottelun jälkeen seuraavasti:
"Sopivan rauhallinen tempo oli pelissä. Vähän meinaa pakka revetä hyökkäyksen ja keskikentän välistä, mutta voitto on aina kiva. Toki tunnelmaa latisti aika paljon tuo Levyn temppu ja siitä hyvästä mies istuu kyllä katsomossa jonkun aikaa".


Seuraava edustusjoukkueen ottelu


Vuoden 2023 sarja on päättynyt.

Sarjataulukko


Miesten Vitonen - Itä 2023 - A3

Joukkue

O

V

T

H

Maalit

P

OuPa14101371-1731
Keltik Ak.1492359-2329
Hurtat1473455-3524
JoPS1473437-2824
LehPa/31471643-3122
Riverball1453626-4218
JuPS1432922-6611
Keltik/214011310-811